Dolar : Alış : 32.2854 / Satış : 32.3436
Euro : Alış : 34.8023 / Satış : 34.8650
HAVA DURUMU
hava durumu

Adana

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 14 Kategoride 1557 İçerik Bulunuyor.

Röportajlar

Adana’ya “Doğaçlama Tiyatro’yu” sevdirdiler

14 Haziran 2019 - 2.357 kez okunmuş
Ana Sayfa » Kültür Sanat»Adana’ya “Doğaçlama Tiyatro’yu” sevdirdiler
Adana’ya “Doğaçlama Tiyatro’yu” sevdirdiler

Adana’da çoğunluğu Çukurova Üniversitesi öğrencisi amatör tiyatroculardan oluşan “Umut Sahnesi” tiyatro grubu Yaşar Kemal Kültür Merkezi Mehmet Akif Ersoy Sahnesi’nde sergiledikleri “Şimdiki Zaman Doğaçlama” isimli oyunla büyük beğeni topladı.

Umut Sahnesi adıyla üç ay gibi kısa bir sürede kurulan tiyatro topluluğu, 26 yıldır tiyatronun içinde yer alan Şahin Kelleci yönetiminde Adanalılara doğaçlama tiyatroyu sevdiriyor. Seyircinin interaktif katılım gösterdiği  “Şimdiki Zaman Doğaçlama” isimli oyunlarını sahneleyen ekip, kendilerine gösterilen ilgiden memnun. Tamamı amatör oyunculardan oluşturulan ekibe liderlik eden deneyimli tiyatrocu Şahin Kelleci, Üç aylık bir zamanda, oyuncularının üstün gayretleri ile keyifli bir iş çıkardıklarını ifade etti. Oyuncu kadrosunun çoğunun üniversite öğrencilerinden oluşması ve öğrencilerin yaz tatili için memleketlerine gidecek olmasından dolayı oyunlarına yaz tatili boyunca ara vereceklerini belirten Kelleci, önümüzdeki sezon Ekim ayından itibaren tekrardan seyirci ile buluşacaklarını ifade etti.

“Seyirciler, seyirci kalmıyor”

“Şimdi Zaman Doğaçlama” oyununda seyirciler izleyici olarak kalmıyor, bizzat oyuncuları yönlendirerek görevler veriyor, hatta bazı bölümlerde ise bizzat oyuna dâhil oluyor. İki perdeden oluşan oyunda hem oyuncular hem de seyirciler keyifli zaman geçiriyor. Oyunun ismine yakışır biçimde seyirciden “anlık” gelen istekleri doğaçlayan oyuncuların performansı ise göz dolduruyor.

Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi Fatma Gün tiyatroya başlama sürecini ve “Umut Sahnesi’ne” dahil oluşunu şöyle açıklıyor:

“İlkokulda başladığım tiyatro serüvenine lise hayatım boyunca ara verdim. Daha sonra Çukurova Üniversitesi’nde tiyatro etkinliklerine dahil oldum. Önceliğim sahneye çıkmaktan ziyade kendimi geliştirmek, deşarj olabilmekti. Fakat sonraları beklentilerim de hedeflerim de arttı. Şuan bu işi profesyonel olarak yapmak istiyorum. Doğaçlama tiyatro aslında zor olan, profesyonel olmadan sahnede seyirciyi fazla etkileyemeyeceğimiz bir oyun türü… Lakin amatörlükte ilk sahne heyecanını atmak seyirciyle diyalog halinde oynamak bize cesaret ve özgüven verici bir duruma dönüşüyor. Doğaçlamanın bize umut verdiğini, kendimizi ileriye dönük adım atmak için cesaretlendirici ve keyif verici olduğunu/olacağını düşünüyorum.

Çukurova Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi İrem Atmış da Fatma gibi çocukluğundan bu yana tiyatroya ilgili olduğunu, küçük yaşlardan itibaren kuzenleri ile kısa oyunlar yazıp bunu ailelerine sergilediklerini söylüyor. Umur Sahnesi ile başladığı tiyatro serüvenine profesyonel olarak devam etmek istediğini belirten Atmış, “kalıpları kırmak, farklı düşünmek doğal davranmak ve bunu sergileyebilmek çok özel bir duygu, Şahin Hocam da onay verirse oyunculuğu profesyonel olarak yapmak isterim” dedi.

Son olarak, Çevre Mühendisliği öğrencisi Burcu Aladağ ise, “Tiyatrodan beklentim sadece karmaşık ve gürültülü hayatımdan biraz olsun soyutlanıp kendimin rahatlayabileceğimi hissetmem. Bu işi profesyonel anlamda yapmayı çok isterim. Tüm çabalarım da bu yönde. Ekim ayında tekrar bir oyunumuz olacak. Tüm tiyatro severleri oyunumuza bekliyorum” dedi.

 

Yaşar Kemal Kültür Merkez’indeki oyunlarına Ekim ayına kadar ara veren topluluk Ekim ayı ile beraber tüm Adanalı sanat severleri oyunlarına bekliyor.

İş’te Life Adana/ Hanifi AKTAŞ

 

 

 

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

FY Ajans