Kavak: Yeni Ekonomi Programı’nda Adana’nın izi olacak
24 Eylül 2018 - 688 kez okunmuş
Kavak: Yeni Ekonomi Programı’nda Adana’nın izi olacak
Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Adana Başkanı Burhan Kavak, ‘Yeni Ekonomi Programında Adana’nın ön plana çıktığını söyledi. Kavak, petro-kimya sektöründeki millileştirme çalışmaları kapsamında Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi’nin hızla faaliyete geçirileceğini müjdeledi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı’nın (YEP) çok iyi çalışılmış bir program olduğunu belirten Kavak, “Önümüzdeki süreçle ilgili olarak her türlü değerlendirmenin yapıldığını
gördüğümüz programda bir sanayi şehri olan Adana önemli görevler üstlenecek” dedi.
Başkan Kavak, programın ‘Dengelenme, Değişim ve Disiplin’ odaklı olduğunu hatırlatarak, “Gerek temel makro parametreler için hedeflediği düzeyler gerekse üretim-tasarruf-yatırım üçgeninde reel sektöre vaat ettiği açılımlar bağlamında Dünya ve Türkiye ekonomisinin gidişatı açısından makul, ölçülebilir ve ihtiyatlı bulduk” diye konuştu.
CEYHAN ENERJİ İHTİSAS BÖLGESİ GÜNDEMDE
Programda üzerinde en fazla durulan konunun üretimde millileştirme olduğunu belirten Kavak, “Programda cari açığı doğrudan etkileyen sektör kalemlerine de vurgu yapılmış. Yeni dönemde biyo-teknoloji, petro-kimya, yazılım, enerji ve makine-teçhizat gibi katma değeri yüksek sektörlerde yatırımlar öncelik kazanacak. Bu çerçevede Adana’nın öneminin ortaya çıkacağını biliyoruz. Bizler de bu doğrultuda katma değeri yüksek üretim arayışımızı, doğacak yeni sektörler üzerinde çalışmalarımızı artırmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
HEDEFE TASARRUF ETKİSİ
Kamu maliyesi anlamında tasarruf kalemlerine yapılan ısrarlı vurgu ve bunun için özelleşmiş bir ofisin kurulmuş olmasını da değerli bulduklarını belirten MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, “Programın üçer aylık periyodlar ile denetlenecek olması hem planın işleyişinin verimliliğini hem de mikro değişimlerin izlenerek makro planda güncelleme yapılması ihtimalini desteklemektedir. Bu tür güncellemeler, değişimlere karşı hızlı refleks verme ve
programın disiplin etabının işletilmesi adına elzemdir. Bankaların mali yapı ve aktif büyüklükleri üzerinde çalışmalar yapılacağının kaydedilmesi hem reel sektörün bankacılık sektörü ile olan güven ilişkisini güçlendirecek hem de güçlü finansal kesim yaratma politikasını destekleyecektir” dedi.
YORUMLAR
İlgili Terimler :
BENZER HABERLER
KÖŞE YAZARLARI
Tüm Yazarlar-
Yeşil Geleceğe Uzanan Yol: Avrupa Birliği ve Türkiye’nin Yeşil Dönüşümü Doç. Dr. TUĞÇE DEMİRDELEN
-
Lezzet Festivali Başladı! Bu Yazıyı Okumadan Festivale Gitmeyin! Hanifi Aktaş
-
KDV’de Yeni Dönem: Hasılat Esaslı Vergilendirme Mehmet Akif Kılaç
-
Ailede Şiddet Gören Çocuklarda Bağımlılık Riski Mehmet Aslanbaba
-
İşverenler, SGK Teşviklerinden Yeterince Yararlanıyor Mu? Osman Tunç