Dolar : Alış : 33.8937 / Satış : 33.9547
Euro : Alış : 37.6683 / Satış : 37.7362
HAVA DURUMU
hava durumu

Adana

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 14 Kategoride 1608 İçerik Bulunuyor.

Röportajlar

Fuarın gözdeleri “yüzde yüz yerli” makineler

10 Kasım 2018 - 1.358 kez okunmuş
Ana Sayfa » Gündem»Fuarın gözdeleri “yüzde yüz yerli” makineler
Fuarın gözdeleri “yüzde yüz yerli” makineler

Tüyap Adana Tarım ve Bahçecilik fuarı bu sene 250 firmanın katılımıyla ziyaretçilere açıldı. Kent protokolünün yanı sıra Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen ziyaretçilerle açılışı yapılan fuarda 7-11 Kasım tarihleri arasında tarım sektörünün ileri gelen firmaları hem çiftçiye hem de tarım/bahçe meraklılarına hizmet verecek.
Fuarda en çok dikkat çeken ve ziyaret edilen stantların başında tarım makineleri geliyor. Devasa makineler, robotlar ve traktörler ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanırken, fuarda yüzde yüz yerli makine satan stantların azımsanmayacak oranda olması gurur verici bir gelişme olarak dikkat çekti. Tasarımından yapımına ve montajına kadar tamamı yerli tasarımcılar ve ustalar tarafından yapılan tarım makinelerinin fiyatları da yurt dışından ithal edilen emsallerine oranla neredeyse yarı yarıya ucuz.


2023 Hedefine “MCS 2023” Sırt Çapa Makinesi
Kasım Makine’nin ürettiği “MCS 2023” isimli Sırt Çapa Makinesi tamamı yerli üretim olması sebebiyle sırt çapa makinesi alanında Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Kasım Makine firması adına konuştuğumuz Mehmet Can Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 hedefine uyarak makinelerine MCS 2023 ismini verdiklerini belirtti. Sarı, makinenin ayrıca toprağa ve mahsüle zarar veren “Akdeniz Sineğini” de ortadan kaldırma özelliğinin bulunduğunu belirtti.
Fuarın ilk 3 gününde makinelere olan ilgiden oldukça memnun olduğunu dile getiren Sarı, tarım makineleri dışında dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyan çöp konteynırı dezenfekte makinesini de ürettiklerini belirtti. Makine ile birlikte çöp konteynırlarının, dolayısıyla çevrenin daha temiz ve sağlıklı olacağını beliryen Sarı, yerli makinelerin hak ettiği alakayı gördüğü bir fuar geçirmeyi dilediğini belirtti.

Yüzde yüz yerli Dranaj Makinesi’nin üretimi Adana’da başlıyor

MEY GROUP’un Türkiye’de ilk olarak tasarladığı ve seri üretimine geçmeyi planladığı Dranaj Makinesi’ni tasarımcısı Oğuzhan Demir ile konuştuk. Demir, Dranaj makinesi üretmeye karar vermelerine sebep olarak Hollanda’dan fahiş fiyatlara aldıkları Dranaj Makineleri’ni gösteriyor. KOSGEP desteği alarak tasarladığı Dranaj Makinesi ile Hollanda’nın yarı fiyatına makineyi ürettiklerini belirten Demir, ARGE çalışmalarını tamamladıktan sonra önümüzdeki yıldan itibaren seri üretime geçerek makineni hem yurt dışı pazarına hem de iç pazara sunacaklarını ifade etti. Ürettikleri Dranaj makinesi ile hem iş gücünden hem maliyetten hem de zamandan tasarruf edileceğini vurgulayan Demir, ” eskavatörle 15 günde yapılan bir iş ürettiğimiz bu makine ile 1 günde yapılabiliyor, üstelik iki kişi ile” dedi. Dövizin el yaktığı, dolayısıyla ithal makinelerin cep yaktığı bu dönemde yerli makinelerin çiftçiyi ve tarıma dayalı sanayiyi rahatlacağını dile getiren Demir, makineyi Adana Valisi Mahmet Demirtaş’a da sunduklarını, Vali Bey’in makinenin Adana’da üretilecek olmasından ve yüzde yüz yerli olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini belirtti.
Dranaj Makinesi ne işe yarar
Dranaj Makinesi toprağın altındaki tuzlu suyu alarak tahliye kanallarına boşaltır, suyu boşalttıktan sonra boruyu toprağın altına döşeyerek toprağı kapatır. Birden fazla makine kullanarak yapılacak işi tek başına ve daha kısa sürede yapar.
Fuar 11 Kasım (bugün) saat 17:30 itibarıyla sona erecek.

İş’te Life Adana/Hanifi Aktaş

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

FY Ajans