Sarıçam’ın Geleceği İçin Ortak Akıl: “İklim Eylem Planı Çalıştayı” Gerçekleştirildi.
Sarıçam Belediyesi’nin öncülüğünde, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen “Sarıçam İklim Eylem Planı Çalıştayı” yoğun bir katılımla tamamlandı. Çalıştayda, ilçenin geleceğine yön verecek sürdürülebilir kentleşme ve iklim uyum politikaları masaya yatırıldı.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya; kamu kurumları, akademisyenler, yerel yöneticiler, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda paydaş katılım sağladı. Etkinlikte; iklim değişikliğinin yerel etkileri, sera gazı azaltım hedefleri, sürdürülebilir kentleşme ve çevresel dirençlilik konuları detaylı bir şekilde ele alındı.
Başkan Bilal Uludağ: “Sarıçam’ın Geleceğini Ortak Akılla Planlıyoruz”
Programın açılışında konuşan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, iklim değişikliğiyle mücadelenin yerel yönetimlerin en öncelikli sorumluluk alanlarından biri haline geldiğini vurguladı. Sarıçam için güçlü bir yol haritasının temelini attıklarını belirten Başkan Uludağ, şunları söyledi:
“Bugün burada yalnızca bir çalıştay gerçekleştirmedik; Sarıçam’ımızın geleceğine dair ortak bir vizyon ortaya koyduk. Akademisyenlerimizin, kamu kurumlarımızın ve tüm paydaşlarımızın katkılarıyla; daha dirençli, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir Sarıçam hedefi doğrultusunda önemli bir adım attık. İnanıyorum ki bugün ortaya koyduğumuz ortak irade ve işbirliği kültürü, ilçemizin geleceğine yön verecek güçlü bir yol haritasının temelini oluşturacaktır.”
Başkan Uludağ ayrıca, çalıştaya ev sahipliği yapan ATÜ’ye, desteklerinden dolayı Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç’a ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne teşekkürlerini iletti.

Bilimsel Yol Haritası: Sera Gazı Azaltımı ve Dirençli Kent Vizyonu
Çalıştay kapsamında Prof. Dr. Tuğçe Demirdelen, Sarıçam İklim Eylem Planı’na ilişkin kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Demirdelen sunumunda; küresel iklim krizinin Sarıçam özelindeki yerel etkilerini değerlendirirken, ilçenin sera gazı azaltım hedefleri, sürdürülebilir şehircilik uygulamaları ve çevresel risklere karşı dirençli kent vizyonu üzerine stratejik çözüm önerilerini paylaştı. Geniş bir koordinasyon ve iş birliği mesajıyla tamamlanan programa; Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç ve ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen de katılarak katılımcılara hitap etti ve projenin akademik ile idari önemine vurgu yaptılar.
YORUMLAR
BENZER HABERLER
KÖŞE YAZARLARI
Tüm Yazarlar-
Ünlü Olmak mı, Yoksa İtibara Sahip Olmak mı Önemli? Filiz Yıldırıcı 15.09.2025
-
Lezzet Festivali Başladı! Bu Yazıyı Okumadan Festivale Gitmeyin! Hanifi Aktaş 17.10.2024
-
YÖNÜNÜ DEĞİŞTİREN KUŞ Hüseyin Karatoprak 21.06.2024
-
Adanalı muhteşem yapılar ile “EV”leniyor. Gül Seda 13.02.2024
-
Yeşil Geleceğe Uzanan Yol: Avrupa Birliği ve Türkiye'nin Yeşil Dönüşümü Doç. Dr. TUĞÇE DEMİRDELEN 08.02.2024
-
DEPREMİN HUKUKİ BOYUTU AV. ENES ŞAHİN 11.07.2023
-
Yardımlaşma ve Dayanışma İBRAHİM ER 10.07.2023
-
KDV’de Yeni Dönem: Hasılat Esaslı Vergilendirme Mehmet Akif Kılaç 07.06.2019
-
Yaşam Kalitemizi Düşüren Konu: Kişilik Dizilimi Murat İdin 17.05.2018
-
İşverenler, SGK Teşviklerinden Yeterince Yararlanıyor Mu? Osman Tunç 17.05.2018
-
Ailede Şiddet Gören Çocuklarda Bağımlılık Riski Mehmet Aslanbaba 17.05.2018
-
İşçi-İşveren İlişkisi ve Zorunlu Arabuluculuk Aytac Er 23.03.2018




Seyhan’da Anlamlı Buluşma: Engeller Dayanışmayla Aşıldı.
Çukurova’da İstihdama Stratejik Dokunuş: 2. Kariyer Fuarı Sektörleri Buluşturdu
Başkan Niyazi Göğer Güven Tazeledi
Adana Sanayisinde Kadın Gücü: Vali Mustafa Yavuz’a Stratejik Ziyaret
Türkiye’nin Kimya Üssü Adana’da Şekilleniyor: Ceyhan Endüstri Bölgesi İçin Stratejik Yol Haritası