Bakan Arslan: Uçak ve Demir Yolları Biletlerine Zam Yok

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dövizdeki artışın uçak ve demir yollarında bilet fiyatlarına yansımayacağını belirterek, “Bizim şu an gerek havacılıkta gerek demir yollarında bilete zam yapmamız söz konusu değil” dedi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Arslan, “Dövizdeki artış uçak ve demir yollarında bilet fiyatlarına yansıyacak mı?” sorusu üzerine, şunları söyledi:
“Özellikle uçak biletleriyle ilgili havalimanı gelirlerimizin çoğu dövize endeksli, dolayısıyla masraflarımız da dövize endeksli olduğu için orada bir denge var, orada bir sıkıntı yok. Ama herkes biliyor ki, spekülatif ve geçici bir şişirme bu. Biz hiçbir zaman günübirlik hareket etmiyoruz. Bir aylık verilerle de hareket etmiyoruz. Uzun soluklu veriler ortalamasıyla hareket ediyoruz. Dolayısıyla bu anlamda herhangi bir işlem yapmamız söz konusu değil. Tren biletlerinde de aynı şekilde herhangi bir artış yapmamız söz konusu değil. Böyle bir beklenti içerisine kimse girmesin.”
Arslan, İstanbul’da yapımı devam eden ve inşaatının yüzde 90’lara ulaştığı yeni havalimanında kredi sorunu yaşandığı iddialarının gerçeğini yansıtmadığını belirterek, “Havalimanı inşaatı devam ederken elbette proje gereklerine bağlı olarak ilave ihtiyaçlar söz konusu olabiliyor ki geçmişte oldu ve ihtiyaçların tamamı karşılandı, krediler karşılandı. Şu ana kadar ihtiyaç duyulmuş da alınmamış herhangi bir kredi veya bağlanmamış herhangi bir kredi söz konusu değil” diye konuştu.
YORUMLAR
BENZER HABERLER
KÖŞE YAZARLARI
Tüm Yazarlar-
Ünlü Olmak mı, Yoksa İtibara Sahip Olmak mı Önemli? Filiz Yıldırıcı 15.09.2025
-
Lezzet Festivali Başladı! Bu Yazıyı Okumadan Festivale Gitmeyin! Hanifi Aktaş 17.10.2024
-
YÖNÜNÜ DEĞİŞTİREN KUŞ Hüseyin Karatoprak 21.06.2024
-
Adanalı muhteşem yapılar ile “EV”leniyor. Gül Seda 13.02.2024
-
Yeşil Geleceğe Uzanan Yol: Avrupa Birliği ve Türkiye'nin Yeşil Dönüşümü Doç. Dr. TUĞÇE DEMİRDELEN 08.02.2024
-
DEPREMİN HUKUKİ BOYUTU AV. ENES ŞAHİN 11.07.2023
-
Yardımlaşma ve Dayanışma İBRAHİM ER 10.07.2023
-
KDV’de Yeni Dönem: Hasılat Esaslı Vergilendirme Mehmet Akif Kılaç 07.06.2019
-
Yaşam Kalitemizi Düşüren Konu: Kişilik Dizilimi Murat İdin 17.05.2018
-
İşverenler, SGK Teşviklerinden Yeterince Yararlanıyor Mu? Osman Tunç 17.05.2018
-
Ailede Şiddet Gören Çocuklarda Bağımlılık Riski Mehmet Aslanbaba 17.05.2018
-
İşçi-İşveren İlişkisi ve Zorunlu Arabuluculuk Aytac Er 23.03.2018