Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

Adana

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 14 Kategoride 1557 İçerik Bulunuyor.

Röportajlar

Yerli e mail yolda!

29 Ekim 2018 - 692 kez okunmuş
Ana Sayfa » Gündem»Yerli e mail yolda!
Yerli e mail yolda!

Arama motoru, müzik platformu, mesajlaşma uygulaması gibi yerli dijital servisleri Türkiye’deki kullanıcılara sunan Turkcell, şimdi de yerli elektronik posta (e-mail) servisi için kolları sıvadı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Bu servisi sunabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok yakın zamanda Türkiye artık kendi e-posta servisini kullanmaya başlayacak” dedi.

TÜRKİYE’nin verisinin Türkiye’de tutulmaması en çok tartışılan konulardan biri. Yerli dijital servisler geliştirerek, bu konuda harekete geçen Turkcell, yeni bir dijital servisler için kolları sıvadı. Bunlardan biri yerli e-posta servisi. Diğeri ise yerli navigasyon. En büyük eksiklerimizden birinin yerli ve milli e-posta servisi olduğunu anlatan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Bu servisi sunabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok yakın zamanda Türkiye artık kendi e-posta servisini kullanmaya başlayacak” dedi.

‘AYNI HATAYI YAPMAYALIM’

Dünyada yeni dönemde petrolün yerini artık verinin aldığını belirten Terzioğlu, “Türkiye dünyada en fazla veri üreten ülkelerden birisi. Bizim Orta Doğu ülkelerinin yüz yıldır yaptığı hatayı yapmamamız lazım. Onlar ham petrolü topraktan çıkardı, varili 70-80 dolara sattı. Sonra o petrolü alıp işleyenler işlenmiş ürünleri bu ülkelere milyonlarca dolara geri sattı. Veri de aynı. Bugün GB’ı tüm dünyada 2-2.5 dolarseviyesinde. Ama işlendiğinde milyarlarca dolarlık değere dönüşüyor. O nedenle bizim kendi verimizi kendi ülkemizde saklayıp, burada işleyip yeni servislere dönüştürmemiz lazım” dedi.

hurriyet.com.tr

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

FY Ajans